The Old Reader ten onder aan eigen succes, RSS-lezer gesloten

the_old_reader_logoThe Old Reader is ten onder gegaan het eigen succes. Vorige week kampte de RSS-lezer nog met een grote storing als gevolg van de vele nieuwe gebruikers die de tool erbij had gekregen door de sluiting van Google Reader begin deze maand. De ontwikkelaars van The Old Reader geven aan dat het haast onmogelijk is om op dit moment de RSS-lezer vanwege de grote groep gebruikers goed draaiende te houden en dat in de laatste maanden de balans tussen privé en werk niet meer in evenwicht was.

Privéversie en eventuele overname

De RSS-lezer neemt per direct geen nieuwe gebruikers meer aan en een kleine groep gebruikers zal overgezet worden naar een privéversie van The Old Reader. Dit zijn gebruikers die de ontwikkelaars persoonlijk kennen en alle gebruikers die een account hebben geopend voor 31 maart 2013, dit zijn gebruikers die niet naar de RSS-lezer zijn gekomen omdat ze een alternatief zochten voor Google Reader. Als laatste worden gebruikers overgezet die donaties hebben overgemaakt in de afgelopen tijd. Maak je gebruik van The Old Reader dan kun je na het inloggen zien of je bij de groep hoort die overgezet zal gaan worden naar de privéversie of niet. Het is verder de komende twee weken nog mogelijk om alle bestaande abonnementen te exporteren. Dit kan door naar de instellingen te gaan, onderaan de pagina staat dan een link om een export te maken.

De ontwikkelaars staan daarnaast open voor een eventuele overname van The Old Reader, ze accepteren alleen aanbiedingen van geïnteresseerde partijen die daadwerkelijk de website verder willen voortzetten. 'We’d rather provide a smooth and awesome experience for 10 000 users than a crappy one for 420 000. Sorry, each and everyone if we failed you. You are an incredible, supportive and helpful community. The best we could possibly hope for. ' aldus oprichters Elena Bulygina en Dmitry Krasnoukhov.

Meer dan 400.000 gebruikers

The Old Reader kreeg er dankzij de sluiting van Google Reader veel gebruikers bij de laatste tijd, zo steeg het aantal gebruikers in slechts enkele weken van 200.000 naar 400.000. Voor de aankondiging van Google had de RSS-lezer in maart 10.000 gebruikers. De RSS-lezer werd gelanceerd in 2011 nadat Google Reader een aantal populaire features offline had gehaald, met een interface die erg op Google Reader leek was The Old Reader een goed alternatief voor de RSS-lezer van Google. Ongetwijfeld dat Feedly, een andere populaire RSS-lezer die eveneens veel nieuwe gebruikers kreeg na de sluiting van Google Reader, er nu weer de nodige extra gebruikers bij zal gaan krijgen. Een ander aardig alternatief voor de RSS-lezer is het recent gelanceerde Digg Reader.

Lees meer over: , ,