The Old Reader heeft nu bijna 400.000 gebruikers

the_old_reader_logo Recent werd al duidelijk dat Feedly aardig had geprofiteerd van de sluiting van Google Reader maar ook een andere alternatieve RSS-lezer heeft het in de afgelopen maanden goed gedaan. Het gaat om The Old Reader, een simpele RSS-lezer die qua interface aardig overeenkomt met de interface van Google Reader. The Old Reader werd in 2011 gelanceerd toen Google de beslissing had genomen om de interface van Google Reader flink op de schop te nemen en diverse onder gebruikers populaire features liet vervallen.

In de eerste grafiek hieronder is goed te zien hoe snel het aantal gebruikers is gestegen in de periode maart tot en met begin mei. Vlak na de aankondiging van Google steeg het aantal gebruikers direct al bijzonder snel. De tweede grafiek toont de periode van mei tot en met 5 juli. Met name in de dagen voor de sluiting is een stijging te zien. Waar The Old Reader in maart nog 10.000 gebruikers had heeft de RSS-lezer er nu al bijna 400.000.

theoldreader_gebruikers

Het groeiende gebruikersaantal heeft ook wel voor enkele problemen gezorgd en afgelopen week nog deed zich een grote storing voor. Er is al aangekondigd dat er diverse maatregelen zijn genomen om dit soort storingen in de toekomst te proberen voorkomen. The Old Reader is momenteel gratis en dit zal in de toekomst ook gedeeltelijk zo blijven, er komen namelijk wel betaalde abonnementen waarmee er gebruik kan worden gemaakt van een aantal extra features. Op dit moment leunt de RSS-lezer nog puur op donaties.

The Old Reader is samen met Feedly en de recent gelanceerde Digg Reader een goed alternatief voor Google Reader. De meeste gewenste features zijn aanwezig. Zo kan er makkelijk geschakeld worden tussen de lijstweergave en de volledige weergave, er is een optie om abonnementen makkelijk te importeren en per feed wordt het aantal ongelezen berichten getoond. The Old Reader beschikbaar in het Nederlands. Er zijn nog geen mobiele applicaties beschikbaar maar de website kan wel goed mobiel worden gebruikt.

the_old_reader_screenshot

Lees meer over: , ,