Street View gearriveerd in Israel

Het moment is daar dat Street View beschikbaar is gekomen in Israël, vanaf vandaag kun je diverse steden vanaf straatniveau bekijken waaronder de hoofdstad van het land Jeruzalem, havenstad Haifa en de tweede stad van het land, Tel Aviv.

Vorig jaar augustus begon Google nadat toestemming was gekomen van de Israëlische regering met het maken van foto's in het land. De beslissing kwam na maanden van discussie over het bewaken van de privacy en tevens speelde in dit geval geweld en terrorisme een rol. Er werd zelfs nog in deze periode een poll online geplaatst door de regering die uiteindelijk positief uitviel voor Google en de lancering van Street View.

Net als in sommige andere landen moest Google wel eerst akkoord gaan met een aantal voorwaarden. Zo was Google onder andere verplicht om via zowel online als offline kanalen inwoners van het land te wijzen op de mogelijkheid om beelden te laten vervagen en moest Google ook de routes die de auto's zouden gaan rijden communiceren.

Naast de bovengenoemde steden zijn er ook gedeeltes te bekijken van Kfar Kama, Merhavia, Nahsholim en Beër Sjeva, wellicht dat meer steden in de toekomst volgen.