Gratis streams EredivisieLive bekijken zonder in te loggen

Het lijkt erop dat de streams van EredivisieLive.nl gewoon zijn te bekijken zonder dat je hiervoor hoeft in te loggen en zonder dat je hiervoor dus hoeft te betalen. Uiteraard kan iedereen die een abonnement heeft afgesloten (12,95 euro per maand) of toegang heeft gekocht voor een enkele wedstrijd (6 euro) de streams gewoon bekijken maar heb je geen inlog dan lijkt dit ook gewoon te kunnen, mits je de URL van de stream weet.

Delen

Zojuist bleek uit een kleine test met een aantal mensen op verschillende locaties dat door simpelweg de URL te delen, in dit geval van de wedstrijd ADO Den Haag tegen Ajax, zij allen gewoon live mee konden kijken zonder dat ze dus toegang hadden gekocht.

URL aanpassen

Naast het delen van de URL op de bovengenoemde manier kan de stream ook gratis opgevraagd worden op een andere, iets meer omslachtigere manier. Op de website kunnen statistieken bekeken worden per wedstrijd, dit is voor iedereen toegankelijk. Echter in de URL's van deze statistieken per wedstrijd staat een uniek ID. Door dit nummer te plakken in een URL van een stream kan ook elke wedstrijd geopend worden.

Het is even de vraag in hoeverre dit een bug op de website betreft maar het is wel vrij bijzonder dat het ├╝berhaupt mogelijk is op deze relatief eenvoudige manier.

Update

Het lijkt toch een bug te zijn geweest op de website. De huidige stream van de wedstrijd AZ tegen NAC kan nu alleen nog bekeken worden mits je bent ingelogd op de site.

Ondanks dat het bovenstaande niet meer werkt blijkt het wel nog mogelijk te zijn om samenvattingen, die officieel alleen bekeken kunnen worden door gebruikers die ingelogd zijn, gewoon te delen. Zodoende kunnen deze samenvattingen op het moment van schrijven nog wel bekeken worden door mensen die niet zijn ingelogd op de website.

Normaal gesproken is het zo dat de samenvattingen gedurende speelrondes exclusief beschikbaar zijn voor abonnees van EredivisieLive.nl. De video's kunnen pas na de speelronde, in dit geval dus morgen gratis door iedereen bekeken worden.