Spotify: Can’t Hold Us populairste nummer in 2013

Spotify: Can’t Hold Us populairste nummer in 2013

Spotify heeft net als afgelopen jaar in december een Year in Review gepubliceerd met de populairste muzieknummers, artiesten en albums van het jaar. De streamingdienst laat als eerste weten dat er door alle 24 actieve miljoen gebruikers van Spotify samen meer dan 4,5 miljard uur aan muziek is gestreamd dit jaar en dat er tot op heden meer dan 1 miljard afspeellijsten zijn gemaakt. De gebruiker met de meeste lijstjes woont in de Verenigde Staten, deze gebruiker heeft maar liefst meer dan 90.000 afspeellijsten aangemaakt.

Dagelijks komen er 20.000 nieuwe muzieknummers bij. Het nummer dat het meest werd afgespeeld in 24 uur was het nummer Get Lucky van Daft Punk met 1,5 miljoen streams, het nummer dat het meest werd gestreamd in de afgelopen vijf jaar was de wereldwijde hit Thrift Shop van rapper Macklemore en Ryan Lewis met meer dan 150 miljoen streams.

Rapper Macklemore was de meest populaire mannelijke artiest dit jaar, Rihanna de meest populaire zangeres en de Amerikaanse band Imagine Dragons de meest populaire band.

Macklemore had samen met Ryan Lewis een bijzonder goed jaar want niet alleen was Macklemore de populairste mannelijke artiest maar samen waren ze ook verantwoordelijk voor het populairste nummer (Can't Hold Us) en het meest populaire album (The Heist).

Het meest gestreamde muzieknummer in Nederland was Blurred Lines van Robin Thicke gevolgd door door Can't Hold Us van Macklemore en Ryan Lewis, Get Lucky van Daft Punk, Wake Me Up van Avicii en als laatste Thrift Shop van Macklemore en Ryan Lewis.

Alle statistieken zijn te bekijken op spotify.com/nl/2013/. Op de website is het tevens mogelijk om als gebruiker van Spotify zelf een eigen Year in Review 2013 aan te maken.

Lees meer over: ,