Snel en eenvoudig feeds Google Reader exporteren

google_reader_logoGisteren kondigde Google aan dat de stekker getrokken zal worden uit Google Reader per 1 juli dit jaar. Na deze datum zal Google Reader definitief uit de lucht gehaald worden en is het niet langer mogelijk om al het nieuws via deze weg te ontvangen.

Ondanks dat er allerlei initiatieven zijn gestart om het product te behouden is het niet de verwachting dat het product voortgezet zal gaan worden en dus zijn bestaande gebruikers genoodzaakt om over te stappen op een alternatief product. Ben je een actief gebruiker van Google Reader en heb je een alternatief product om naar over te gaan stappen gevonden dan kunnen alle bestaande ingestelde feeds eenvoudig geƫxporteerd worden.

Abonnementen exporteren

Door bestaande abonnementen te exporteren krijg je een enkel bestand waarin alle feeds zijn opgenomen, dit bestand kan dan geĆÆmporteerd worden in een alternatief product. De snelste manier om alle feeds te exporteren is door op de volgende link te klikken http://www.google.com/reader/subscriptions/export. Mits je bent ingelogd dan zal er een bestand genaamd google-reader-subscriptions.xml worden gedownload met alle feeds.

Voorheen was het altijd zo dat je vanuit de instellingen van Google Reader ditzelfde bestand makkelijk kon opslaan maar dit is sinds enige tijd verplaatst naar Google Takeout, de tool van het bedrijf om gegevens uit diverse producten te kunnen exporteren.

Google Takeout is hier te vinden, klik dan bovenaan op de knop 'Choose services' en klik daarna op de rode knop Create Archive om de export te starten. Je kunt dan eventueel wachten totdat het bestand klaar is om gedownload te worden, eventueel kun je aanvinken dat je een e-mail wilt ontvangen zodra het bestand is afgerond. In tegenstelling tot te bovenstaande manier waarbij je een enkel bestand krijgt bevat het archief van Google Takeout ook andere bestanden met informatie over likes, gemarkeerde items en meer.

google_takeout_reader

Lees meer over: , ,