Skype for Web nu voor alle gebruikers beschikbaar

Skype for Web nu voor alle gebruikers beschikbaar

Skype in de browser, de webversie van Skype die in november vorig jaar werd gepresenteerd door het onderdeel van Microsoft is nu voor alle gebruikers wereldwijd beschikbaar gemaakt. Op het moment van de introductie afgelopen jaar was de webversie slechts voor een beperkt aantal gebruikers beschikbaar op basis van uitnodigingen.

Wil je de webversie gebruiken dan kun je gaan naar web.skype.com/nl/ en hier inloggen met je gegevens. Uitloggen kan door linksboven op je eigen naam te klikken en daarna op afmelden te klikken, hier staat overigens ook een link om je profiel te beheren. Indien je met de webversie ook graag wilt bellen en videobellen moet er een aanvullende invoegtoepassing worden geinstalleerd, deze kan gedownload worden na het inloggen.

Qua ondersteuning kan Skype for Web gebruikt worden in de moderne browsers Google Chrome, Internet Explorer (10+), Firefox en als laatste in browser Safari.

skype_webversie

Overigens zal Skype op 7 juli dit jaar de Metro-app van Skype voor Windows 8 definitief gaan verwijderen en bestaande gebruikers over gaan zetten op de desktopversie van Skype. Dit heeft onder andere te maken met de komst van Windows 10 volgende maand.

Lees meer over: ,