RTL Nieuws Twitterdebat start over een aantal minuten – update

Over een aantal minuten zal het eerste RTL Nieuws Twitterdebat van start gaan onder leiding van parlementair verslaggever Frits Wester. Het is de bedoeling dat politici en kiezers gaan debatteren over de belangrijkste thema's en dat in beperkte berichten van 140 karakters. Als je mee wilt doen ga dan naar rtldebat.nl, gebruik voor berichten die te maken hebben met het debat de hashtag #rtldebat.

Op de speciaal ingerichte website wordt direct gevraagd om anoniem je partijvoorkeur op te geven. Via het blok aan de rechterkant kun je inloggen met je Twitter account en zodoende meedoen. Direct eronder zie je tweets van Frits Wester met daaronder de tweets van Politici, BN-ers en opvallende twitteraars. Aan de linkerkant de berichten voorzien van de hastag #rtldebat, vooral dit gaat op het moment van schrijven al aardig hard.

Update

Het is al snel duidelijk dat de tweets voorzien van de hashtag niet te volgen zijn op de website gezien de enorme hoeveelheid tweets, of zoals Alexander Pechtold het zei: "IK WORD ZEEZIEK VAN DAT BEELDSCHERM ... EN HEB PAS 1 BORREL OP". Femke Halsema tweet ''Dit lijkt nog het meest op een fruitmachine". Al met al is het idee van een Twitter debat leuk maar het komt in de praktijk niet echt goed uit de verf.

De drukte zorgt er zelfs voor dat de website op sommige moment geheel niet bereikbaar is, het openen van rtldebat.nl zorgt voor een 500 Internal Server Error. Als alternatief kun je de tweets van politici eventueel ook volgen op http://live.nu.nl/follow/cat/17/politici of eventueel het venster verkleinen zodat het blok met de hashtag tweets buiten beeld valt 🙂 Het Twitter debat is inmiddels al wel een trending topic op Twitter, niet zo heel gek gezien de hoeveelheid tweets. Enkele buitenlandse gebruikers vragen zich af wat het precies is.

Video

Hieronder een video van het debat waarin de snelheid van de tweets met de hashtag #rtldebat aan de rechterkant goed te zien is. Het tempo ligt bijzonder hoog.

Lees meer over: , ,