PSD voor nieuwe Headerafbeelding Twitter

PSD voor nieuwe Headerafbeelding Twitter

Afgelopen woensdag begon Twitter met het uitrollen van het nieuwe design voor profielpagina's. Indien je nog niet beschikt over het nieuwe design dan kan deze alvast handmatig geactiveerd worden op deze pagina door te klikken op de knop Get it now.

Met het nieuwe design is er ook een nieuwe headerafbeelding en een nieuwe profielfoto. Het verschil met het oude design is dat de headerafbeelding nu over gehele breedte van het scherm wordt geplaatst. Op het moment dat je het scherm gaat schalen dan zal de afbeelding automatisch mee worden geschaald. Het advies van Twitter is om een afbeelding te gebruiken van 1500 pixels bij 500 pixels maar je moet hierbij wel rekening houden met het feit dat de afbeelding wordt geschaald. Om bijvoorbeeld toegevoegde teksten of een logo altijd in beeld te houden dien je daarom zowel aan de bovenkant als aan de onderkant van de afbeelding een marge aan te houden van minimaal 70 pixels.

Om gebruikers te helpen met het maken van een headerafbeelding heeft Twittermania.nl een PSD gemaakt die als leidraad gebruikt kan worden. De PSD kan geopend worden in Photoshop, in het gratis programma GNIP of gratis online op www.pixlr.com/editor/.

Wat betreft de profielfoto is deze een stuk groter geworden, het advies van Twitter wat betreft deze afbeelding is om een bestand te uploaden van 400 pixels bij 400 pixels.

Lees meer over: