Plan berichten Gmail in om later te versturen

Gmail kent vrij veel handige opties en als een gewenste optie nog niet beschikbaar is dan heb je een aardige kans dat deze wel aanwezig is als experiment en alsnog toegevoegd kan worden. Echter een handige functie ontbreekt nog binnen Gmail en dat is het kunnen inplannen van e-mailberichten. Dit zou bijvoorbeeld een handige toevoeging kunnen zijn als je vaak contact hebt met mensen in het buitenland of als je vast een mail wilt klaarzetten maar pas de volgende dag of op een andere dag wilt verzenden.

Hiervoor is een oplossing beschikbaar in de vorm van RightInbox, een extensie alleen voor de browsers Firefox en Google Chrome. Op dit moment kan RightInbox vanwege de testperiode nog geheel gratis worden geïnstalleerd en er zal ook altijd een gratis variant blijven bestaan maar later komen er wel betaalde abonnementen. Het is nog even afwachten hoe dit er precies uit gaat zien zodra de testperiode is afgerond.

Toevoegen

Nadat je de extensie hebt toegevoegd aan de browser moet je eerst toestemming geven zodat er een knop "Send Later" kan worden toegevoegd aan Gmail. De blauwe knop wordt direct geplaatst naast de rode knop om een bericht te verzenden. Het gebruik van de knop is gemakkelijk. Zodra je een nieuw bericht hebt gemaakt en de ontvanger of ontvangers hebt ingevoerd klik bovenin op de knop. Je krijgt dan een aantal opties om het bericht in te gaan plannen. Standaard staan hier de keuzes: 1, 2 en 4 uur plus een optie om het bericht de volgende ochtend te versturen en een optie om het bericht de volgende middag te versturen. Met de laatste optie in het menu kan er een datum en tijd ingesteld worden.

Zodra je dan een tijd hebt gekozen wordt het bericht direct klaargezet voor verzending. Het bericht is daarna eventueel nog terug te vinden door naar 'Concepten' te gaan. Je ziet dan dat in het onderwerp van het bericht de datum en het tijdstip staat maar dit kan uiteraard de ontvanger van het bericht niet te zien. Let er wel op dat je, mocht je het bericht toch eerder willen verzenden de datum uit het onderwerp haalt want zodra je op Verzenden klikt zal de datum gewoon in het onderwerp blijven staan en zal de ontvanger dit dus ook zien.

Om zelf de extensie uit te proberen ga naar rightinbox.com.

Lees meer over: , , , ,