Ping Pong in Google AdSense vanwege tiende verjaardag

google_adsense_10_jaarTien jaar geleden werd Google AdSense gelanceerd door Google, een manier voor eigenaren van websites om eenvoudig advertenties te plaatsen op een website en hier geld mee te verdienen. Het product is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van het bedrijf en inmiddels zijn er meer dan twee miljoen uitgevers. Afgelopen jaar alleen verdiende deze uitgevers in totaal 7 miljard dollar samen.

Om de verjaardag te vieren is er vanavond een live Hangout georganiseerd met Susan Wojcicki SVP of Advertising and Commerce en drie uitgevers. Detail hierbij is dat Google ooit begon in de garage van Susan Wojcicki en haar zus is sinds 2007 getrouwd met een van de medeoprichters van het bedrijf. Ook is er een verjaardagspagina ingericht met onder andere diverse succesverhalen en een korte video over 10 jaar Google AdSense.

Ping Pong

Verder om de tiende verjaardag te vieren met alle gebruikers heeft het team van Google AdSense een spel verborgen op de website. Na het inloggen zal er linksonder een grote 10 staan met een feestmutsje op. Door hier met de muis op te gaan staan zal er een laadbalkje verschijnen waarmee het spel geladen zal worden. Vervolgens kun je tegen de computer een klassiek spelletje Ping Pong spelen waarvan hieronder een korte video. Het is uiteraard wel vereist dat je over een AdSense account beschikt om het spel te spelen.

adsense_game_ping_pong

Lees meer over: ,