Petities om Google Reader te behouden

Iedereen die vandaag Google Reader heeft gebruikt heeft de melding in beeld gekregen dat de dienst per 1 juli 2013 zal gaan verdwijnen vanwege een dalend aantal gebruikers, dit tot teleurstelling van een grote groep vaste gebruikers. De gehele dag is Google Reader al Trending Topic op Twitter en op het moment van schrijven is dit nog steeds zo.

Initiatieven

Er zijn allerlei initiatieven gestart om Google ervan proberen te overtuigen om Google Reader te laten staan. Zo zijn er diverse petities gestart zoals bijvoorbeeld 'Google: Keep Google Reader Running' op Change.org. Het initiatief werd gestart door Dan Lewis uit New York en is inmiddels na enkele uren al bijna 65.000 keer getekend en het doel is om uiteindelijk de 100.000 te behalen. Zelf de petitie van Dan Lewis ondertekenen kan hier.

google_reader_petitie

Op Change.org is nog een andere petitie te vinden met de titel 'Google: Please Don't Kill Google Reader!' en hier staat de teller inmiddels op bijna 5000. Dan is er nog de website Keep Google Reader waar je ook een handtekening kunt achterlaten. De website heeft in principe hetzelfde doel maar noteert ook dat Google wellicht de broncode van Google Reader vrij zou kunnen geven zodat anderen verder kunnen gaan met het product. Bijna 25.000 gebruikers hebben al een digitale handtekening achtergelaten op de website.

Op Google+ is een nieuwe groep gestart met als doel om Google te overtuigen om Google Reader te behouden. De groep Save Google Reader heeft inmiddels meer dan 1300 leden. Een meer simpele maar heldere website is er in de vorm van BringGoogleReaderBack.com. Zoals je in de screenshot hieronder ziet bestaat deze site alleen maar uit een geanimeerde foto en een knop om een bericht op Twitter te plaatsen.

bring_google_reader_back

Lees meer over: , ,