Partners Google Chrome OS – uitgelekte screenshots zijn nep

Op woensdag kondigde Google een nieuw eigen open source besturingsysteem aan genaamd Google Chrome Operating System. In een volgend bericht over het besturingsysteem bevestigd Google nogmaals dat Chrome OS geheel gratis zal zijn. Tevens heeft Google een rijtje computerfabrikanten bekend gemaakt waarmee wordt samenwerkt. Dit zijn onder meer Acer, Adobe, ASUS, Freescale, Hewlett-Packard, Lenovo, Qualcomm, Texas Instruments en Toshiba. Een opvallende afwezige in dit rijtje is computerfabrikant Dell, het kan echter zijn dat Google nog onderhandeld met Dell aangezien niet alle partners bekend zijn gemaakt.

Dan was er nog een korte hype rondom mogelijke uitgelekte eerste screenshots van Chrome OS. Deze bleken niet echt te zijn en dit werd later ook bevestigd door de auteur zelf. In het bericht werd verteld dat de foto's zouden zijn gemaakt tijdens een korte demonstratie van een medewerker van Google die het besturingsysteem in 10 minuten installeerde op een Acer Extensa 4620Z, herstarten zou 25 seconden in beslag nemen.

Op de foto's is een bureaublad te zien met met daarop 1 geïnstalleerde applicatie, Google Talk. Het icoon van Google Talk is eveneens nep. Verder links onderin, op de zogenaamde 'Chrome Bar' een soort startknop vergelijkbaar met Windows. Hieronder deze screenshots.

Lees meer over: ,