Oudere browsers zoals Internet Explorer krijgen oudere versie Google te zien

Oudere browsers zoals Internet Explorer krijgen oudere versie Google te zien

Vorige week zagen diverse gebruikers van Google plotseling een andere, oudere, homepage van de zoekmachine en ook de pagina met zoekresultaten zag er anders uit. Aanvankelijk werd er gedacht aan een bug in de zoekmachine maar dit blijkt niet het geval te zijn.

Een medewerker van het bedrijf heeft namelijk laten weten dat in het geval van oudere browsers er inderdaad een oudere versie van de zoekmachine kan worden getoond. De reden hierachter is dat er continue allerlei verbeteringen worden doorgevoerd en het bedrijf daarom oudere browsers maar beperkt kan blijven ondersteunen.

Een voorbeeld is te zien in het geval van Internet Explorer 7 en Internet Explorer 8. In het geval dat een van deze twee versies wordt gebruikt zal de oude homepage van de zoekmachine worden getoond met de zwarte navigatiebalk bovenaan, na het uitvoeren van een zoekopdracht is ook een oude versie van de pagina met zoekresultaten te zien.

De medewerker wil dan ook gebruikers van oudere browsers aanraden om te upgraden naar een moderne browser voor een betere ervaring op het web, hierbij wordt verwezen naar de website whatbrowser.org, een initiatief van Google gelanceerd in 2009.

Op de website wordt uitgelegd wat een browser nu precies is en hier kan bekeken worden welke browser je op dit moment zelf gebruikt, tevens staan er verwijzingen naar diverse moderne browsers zoals Google Chrome, Firefox en Internet Explorer (11).

google_search_ie8_1

google_search_ie8_2