Oudejaarsavond 2012 Google Logo

Google Doodle: Oudejaarsavond 2012

Vandaag is het laatste logo van Google op de homepage te zien van dit jaar. Het bedrijf heeft op maandag een logo op de homepage van de zoekmachine geplaatst die in het teken staat van Oudejaarsavond. In de doodle zijn een aantal logo's verwerkt die dit jaar de revue passeerde en op deze manier door het bedrijf worden uitgelicht. Google heeft de verwijzingen naar de logo's geplaatst in een huiskamer setting om zo het jaar af te sluiten.

Alle logo's verwerkt in de doodle

Als eerste zie je in het logo linksboven een schilderij van het ruimteschip Enterprise. Op 8 september dit jaar plaatste Google een interactieve doodle vanwege het 46-jarig bestaan van Star Trek: The Original Series. Met de doodle kon je een heus avontuur beleven op de homepage door op verschillende punten te klikken, een kopie van de doodle bekijk je hier.

Verder zijn er enkele logo's verwerkt die gemaakt werden vanwege de Olympische Spelen, in dit geval gaat het om de drie sporten basketbal, speerwerpen en voetbal. Elke dag gedurende de Olympische Spelen plaatste Google een ander logo in het teken van een bepaalde sport. Ook is het logo ter ere van Moby Dick te zien evenals de uitgebreide strip Little Nemo die op 15 oktober geplaatst werd ter ere van de eerste Little Nemo in Slumberland bedacht door Winsor McCay. Het logo in het teken van de sprookjes van de gebroeders Grimm is onderin te zien met roodkapje en de grote boze wolf, het schilderij rechtsboven verwijst naar de geanimeerde doodle in het teken van de Dag van de Aarde.

De auto onderin verwijst overigens naar het logo ter ere van de eerste Drive-In bioscoop in de Verenigde Staten. Helemaal rechts bespeelt Clara Schumann de synthesizer van Robert Moog en als laatste is bovenin de doodle de rits ter ere van Gideon Sundback verwerkt. Hieronder in de afbeelding zie je precies welke logo's er allemaal in deze doodle voor Oudejaarsdag 2012 zijn verwerkt, klik op de afbeelding om een vergroting te bekijken.

Oudejaarsdag

Google viert Oud en Nieuw al met logo's op de homepage sinds 1999, het volledige overzicht met alle logo's geplaatst vanwege Oud en Nieuw bekijk je op deze pagina.

Lees meer over: ,