Nieuwe versie Google Chrome geeft lettertypen scherper weer

Nieuwe versie Google Chrome geeft lettertypen scherper weer

De nieuwe versie van browser Google Chrome (versie 37) geeft lettertypen nu een stuk scherper weer dan voorheen. De browser maakt nu gebruik van DirectWrite, een API die in Windows standaard sinds Windows Vista aanwezig is om lettertypen beter weer te kunnen geven op moderne schermen. Tot voor versie 37 van de browser maakte Google Chrome nog gebruik van de Graphics Device Interface (GDI). Hieronder in de afbeelding is het verschil wat betreft de weergave van lettertypen in de browser goed te zien.

google_chrome_directwrite

Verder is in de nieuwe versie van Google Chrome een nieuwe layout voor het opslaan van wachtwoorden doorgevoerd en tevens zijn er 50 beveiligingsproblemen verholpen.

Naast alle verbeteringen heeft het bedrijf ook de eerste stabiele 64-bit versie van Google Chrome uitgebracht die al sinds juni werd getest. Deze 64-bit versie is volgens het bedrijf op sommige gebieden een stuk sneller en stabieler dan de 32-bit versie die overigens nog wel gewoon zal blijven bestaan. De 64-bit versie van de browser kan hier worden gedownload.

Lees meer over: , ,