Nieuwe interface Gmail komt snel, video per ongeluk al online gezet

Al enige tijd is er een preview beschikbaar van de nieuwe interface voor Gmail die ingeschakeld kan worden in de instellingen. Het lijkt er nu op dat het team van Gmail zich klaarmaakt om definitief deze nieuwe interface, inclusief de nodige verbeteringen door te gaan voeren. Dit vermoeden is gebaseerd op een nieuwe video die Gmail per ongeluk vandaag online plaatste op YouTube en even later weer offline haalde. In de video stond zelfs een vermelding dat de video nog vertrouwelijk was en niet gedeeld mocht worden.

Verbeteringen

In de video, waarvan hieronder een kopie te bekijken is worden de nieuwe features gepresenteerd door Jason Cornwell, User Experience Designer.

Te zien is dat Gmail zich automatisch aanpast aan het venster op het moment dat deze geschaald wordt. Net als in Google Docs kan de weergavedichtheid eenvoudig worden aangepast. Verder zijn alle thema's bijgewerkt en onder andere voorzien van nieuwe achtergrondfoto's. De conversatieweergave is iets aangepast met als insteek dat deze weergave meer het gevoel moet geven van een 'echt' gesprek'. Daarom zijn hier tevens profielfoto's toegevoegd van andere gebruikers zodat je sneller ziet wie wat heeft gezegd.

Zoekfunctie

Als laatste is te de zoekfunctie aangepakt. Zoeken wordt nu een stuk makkelijker met de velden die zijn toegevoegd en in beeld komen zodra je op de knop klikt. Hier zijn nu velden in opgenomen zoals het onderwerp en een optie om makkelijker te zoeken naar bijlagen. Nieuw is ook dat je via de zoekfunctie snel een nieuwe filter aan kunt maken.

Screenshots

Lees meer over: ,