Nieuw: Google homepage personaliseren met eigen afbeelding

Google komt met een nieuwe functie waarmee de homepage van de zoekmachine gepersonaliseerd kan worden. Heb je genoeg van de simpele homepage dan is er nu de mogelijkheid om een eigen achtergrond in te stellen zoals in de screenshot hieronder. Zodoende kun je de homepage dus voorzien van je eigen foto en er dus een persoonlijk tintje aan geven. Dit doet denken aan zoekmachine Bing van Microsoft. Echter is deze functie wellicht handiger omdat je zelf een foto kiest terwijl bij Bing deze mogelijkheid niet bestaat (hier kan wel de achtergrond uitgeschakeld worden).

Aan achtergrond kiezen kan door op de link 'Change background image' te klikken die rechtsonder staat. Het klikken hierop opent een pop-up waarna je een foto kunt selecteren. Je hebt de keus uit een aantal standaard foto's van Google maar je kunt ook een foto kiezen uit een eigen Picasa Web Album en er is de mogelijkheid om een foto te uploaden.

De nieuwe functie wordt op dit moment beschikbaar gemaakt op de Amerikaanse versie van de zoekmachine, in de komende dagen wordt de functie wereldwijd uitgerold en komt dus ook op de Nederlandse homepage beschikbaar. Na het toevoegen kun je altijd later weer de afbeelding verwijderen via de link onderin. Een voorbeeld hieronder.

Lees meer over: , , ,