Nieuwe Gmail feature laat je mailen naar gebruikers Google+

Nieuwe Gmail feature laat je mailen naar gebruikers Google+

Een volgende stap wat betreft de integratie van Google+ in Gmail nadat al langer contactgegevens in Gmail op basis van het sociale netwerk actueel worden gehouden. Een nieuw toegevoegde feature geeft je als gebruiker van beide producten de mogelijkheid om alle gebruikers op Google+ waar je mee bent verbonden te kunnen e-mailen, ook indien het e-mailadres nog niet bekend is. Andersom werkt dit dan uiteraard ook automatisch.

Zodra je een nieuw bericht wilt gaan opstellen en begint met het typen van een naam zal Gmail zoals gebruikelijk suggesties tonen, aanvullend zullen er met de nieuwe feature dan ook gebruikers van Google+ worden getoond die zich bevinden in een van je kringen. Dit is te zien in de onderstaande screenshot. Indien je niet beschikt over een e-mailadres van een specifieke gebruiker op Google+ dan kan diegene wel gemaild worden maar zal het e-mailadres pas worden getoond nadat diegene je een bericht heeft teruggestuurd.

gmail_google_plus_suggesties

Gmail heeft wel een optie toegevoegd aan de instellingen waarmee uitgeschakeld kan worden dat iedere gebruiker op Google+ waar je mee bent verbonden je een e-mail mag sturen. Standaard is de optie ingesteld op 'Uitgebreide kringen' maar dit kan gewijzigd worden naar 'kringen' of helemaal uitgeschakeld worden. Hier kan ook worden ingesteld dat juist iedere gebruiker op Google+ een e-mail mag sturen. Een screenshot hieronder.

gmail_google_plus_optie

E-mails verzonden door gebruikers in je eigen kringen komen automatisch onder het tabblad Primair in Gmail. Eventuele berichten van gebruikers niet in je eigen kringen worden geplaatst onder het tabblad Sociaal (als je categorie├źn in je postvak IN gebruikt). Gmail heeft alle gebruikers een bericht gestuurd met als onderwerp 'Gmail-update: bereik meer mensen die je kent' om te informeren over de nieuwe feature, in dit bericht tevens een link naar de instellingen om de nieuwe feature eventueel weer uit te schakelen.

Lees meer over: , ,