Nieuwe features Google Afbeeldingen desktop en mobiel

Google lijkt oneindig scrollen (Infinite Scrolling) toe te willen gaan voegen aan de mobiele versie van Google Afbeeldingen, het is momenteel niet duidelijk of het een experiment betreft of dat de nieuwe functie al langzaam wordt uitgerold. Een groot verschil met de huidige interface is dat de navigatie is verdwenen omdat dit immers overbodig is geworden, een ander groot verschil is dat de kleine thumbnails niet langer allemaal dezelfde afmetingen hebben zoals nu. Een screenshot van de interface zie je hieronder.

google_afb_infinite_scroll

Desktop

Tegelijkertijd heeft de desktopversie van de afbeeldingenzoeker een nieuwe feature gekregen. Na het uitvoeren van een zoekopdracht en het klikken op een zoekresultaat wordt de afbeelding op de pagina zelf getoond. Nieuw is hier dat Google naast de afbeelding een overzicht toont van zeven gerelateerde afbeeldingen onder het kopje 'Try these too'. Het zijn acht thumbnails die worden getoond, de eerste thumbnail is altijd het originele zoekresultaat. Na het klikken op een thumbnail wordt het resultaat op de plaats van de geopende afbeelding getoond. Dit is nog niet te zien in de Nederlandse versie.

google_images_related

Verkeer

Gerelateerd aan Google Afbeeldingen zijn er steeds meer berichten van webmasters die aangeven dat het verkeer afkomstig van de afbeeldingenzoeker sterk gedaald is sinds de nieuwe interface is doorgevoerd. Eind januari voerde Google een nieuwe interface door waarmee zoekresultaten direct op de pagina worden geopend in plaats van op de betreffende website waar de afbeelding van afkomstig is. Een voorbeeld is er van een webmaster die een website heeft met vrijwel alleen afbeeldingen en aangeeft dat het verkeer van Google met 80 procent is afgenomen. Een screenshot van de site hieronder.

image_search_stats