Mozilla experimenteert met Firefox voor iOS

Mozilla experimenteert met Firefox voor iOS

Mozilla is momenteel aan het experimenteren met Firefox voor iOS zo blijkt uit zowel een tweet van Firefox release manager Lukas Blakk als een kort officieel bericht van de organisatie. Blakk plaatste gisteren het bericht "We need to be where our users are so we're going to get Firefox on iOS" tijdens een evenement van Mozilla georganiseerd in Portland en kort daarna kwam er ook een bevestiging van de organisatie zelf. Meer details dan het betreffende bericht op Twitter en de korte verklaring van Mozilla zijn er momenteel niet.

In ieder geval zal Firefox niet de eigen rendering engine kunnen gebruiken omdat Apple dit niet accepteert. In dat geval zou de browser dus gebruik kunnen gaan maken van WebKit waar ook Safari van Apple zelf en Google Chrome mee werken. Het bericht hieronder.

At Mozilla, we put our users first and want to provide an independent choice for them on any platform. We are in the early stages of experimenting with something that allows iOS users to be able to choose a Firefox-like experience.

We work in the open at Mozilla and are just starting to experiment, so we’ll update you when we have more to share.

Lees meer over: , ,