Microsoft gaat mogelijk Rdio overnemen

Er gaan momenteel geruchten rond dat Microsoft momenteel gesprekken voert met Rdio over een eventuele overname. Rdio is een muziekdienst vergelijkbaar met Spotify beschikbaar in onder andere de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Brazilië, Duitsland, Spanje en Australië echter niet in Nederland. De muziekdienst is beschikbaar als website maar er bestaan ook applicaties voor iPhone, iPad, BlackBerry, Android, en Windows Phone en er zijn programma's beschikbaar voor zowel Windows als Mac OS X. Rdio heeft momenteel een collectie van meer dan 18 miljoen muzieknummers.

Een opvallend detail hierbij is dat Rdio werd opgericht door de oprichters van Skype, de Zweed Niklas Zennström en de Deen Janus Friis. Microsoft nam Skype afgelopen jaar over voor een bedrag van 8,5 miljard dollar. De twee zaten tevens achter muziekdienst Kazaa. De CEO van Rdio wilde niet reageren op de geruchten evenals Microsoft.

De berichten komen tegelijk met berichten over een nieuwe muziekdienst van Microsoft voor Windows 8, Windows Phone en Xbox 360. Xbox Music zou op 26 oktober tegelijk met de Surface en Windows 8 gepresenteerd gaan worden. De streams zouden gratis zijn in combinatie met advertenties, ook zouden er abonnementen kunnen worden afgesloten. Xbox Music zou dan op een later moment ook op iOS en Android beschikbaar komen.

Lees meer over: , ,