Logo Jean-Jacques Rousseau van Google

Vandaag op de homepages van Google België en Google Frankrijk een speciaal logo in het teken van Jean-Jacques Rousseau. Jean-Jacques Rousseau was een Zwitsers-Frans schrijver, filosoof, muziekleraar en componist geboren op 28 juni 1712 in Genève.

Hij verdiende geld met het kopiëren van muziek en verkopen van geneeskrachtige kruiden. Hij is een van de belangrijkste filosofen uit de westerse geschiedenis en heeft een diepgaande invloed uitgeoefend op literatuur, de smaak, zeden en de politiek. Het meest spraakmakende staatkundige geschrift uit de achttiende eeuw is zijn Du Contrat social, waarvan de invloed merkbaar is in de Universele verklaring van de rechten van de mens. Rousseau schreef een autobiografie waarin hij als niemand te voren zijn zielenroerselen bloot legde; daarmee heeft hij op menig schrijver na hem invloed uitgeoefend.

Rousseau was niet alleen een lastige man maar is ook moeilijk in te delen. In de meeste literatuur over deze filosoof wordt een verband gelegd met Robespierre, een bewonderaar van Rousseau, en latere totalitaire denkers. Meer over de schrijver lees je op deze pagina.

Alle logo's van Google sinds 1998 bekijk je in het overzicht: Google Logo's. Automatisch de nieuwste doodles ontvangen kan ook, een overzicht van de opties bekijk je hier.

Lees meer over: ,