Livestream NASA laat je de aarde in HD bekijken vanuit de ruimte

Livestream NASA laat je de aarde in HD bekijken vanuit de ruimte
Foto: en.wikipedia.org

Altijd al eens goed de aarde willen bekijken vanuit de ruimte dan kan dit nu dankzij een nieuw experiment genaamd HDEV-experiment van ruimtevaartorganisatie NASA. HDEV staat in dit geval voor high definition earth viewing. Recent installeerde de ruimtevaartorganisatie een viertal HD-camera's`aan de buitenkant van het internationale ruimtestation ISS en de beelden van deze camera's zijn gratis en live online te bekijken.

De livestream is continue beschikbaar. Let wel op dat als het beeld zwart is dat het ruimtestation zich dan aan de kant van de aarde begeeft waar het nacht is, is het beeld grijs dan wordt er net geschakeld tussen een van de vier camera's of er is tijdelijk geen contact met het ruimtestation mogelijk. De livestream is verder niet voorzien van geluid.

Het HDEV-experiment kan hieronder bekeken worden en op Ustream.tv. Aanvullende informatie over het internationale ruimtestation en de astronauten die op dit moment daar aanwezig zijn is hier te vinden. De livestream is overigens ook beschikbaar via ISSLive voor iOS en voor Android. Op isstracker.com kan bekeken worden waar ISS op dit moment is.

Lees meer over: , ,