Internet Explorer op iOS en Android beschikbaar dankzij nieuwe tool Microsoft

Internet Explorer op iOS en Android beschikbaar dankzij nieuwe tool Microsoft

Een nieuwe tool van Microsoft waarmee de laatste versie van Internet Explorer afkomstig uit de Technical Preview van Windows 10 op elk gewenst besturingssysteem gestart kan worden. De tool is gericht op ontwikkelaars van websites die ongeacht het gebruikte besturingssysteem een website kunnen testen in de meest recente versie van de browser. Het apart installeren en openen van een virtuele machine is dan dus niet direct nodig.

De tool heet RemoteIE en werkt via de Azure Remote app, beschikbaar voor Windows, OS X, iOS en Android. Zodoende kun je dus de browser ook openen op een iPad of een iPhone.

Om dit alles uit te proberen ga naar remote.modern.ie en log hier in met een account van Microsoft. Er zal dan een uitnodiging worden verzonden naar het ingevoerde mailadres. Ondertussen kun je op de pagina dan alvast de juiste app downloaden en gaan installeren.

Wat dat betreft probeert het bedrijf ontwikkelaars al langer met modern.ie, waar onder andere virtuele machines gedownload kunnen worden, op allerlei manieren te ondersteunen bij het ontwikkelen van websites en testen van deze websites in Internet Explorer. Hieronder zie je enkele screenshots van Internet Explorer op een iPhone 6.

internet_explorer_ios_1

internet_explorer_ios_2

internet_explorer_ios_3

internet_explorer_ios_4