Internationale Vrouwendag logo van Google

Google Doodle:

Doodle categorie: Internationale Vrouwendag

Vandaag heeft Google op veel homepages een aangepast logo geplaatst omdat het vandaag Internationale Vrouwendag is. In tegenstelling tot afgelopen jaar is er dit jaar gewoon weer een zoekopdracht aan het logo gekoppeld. Afgelopen jaar werd er doorgelinkt naar een pagina gemaakt door Google zelf. Internationale Vrouwendag bestaat al sinds 1911 en werd voor het eerst gevierd in onder andere de Verenigde Staten.

De dag is een herdenking van de eerste staking van vrouwen die plaatsvond op 8 maart 1908 in New York. De vrouwen gingen staken vanwege de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie, de staking werd beroemd omdat de vrouwen "brood en rozen" eisten. In 1910 deed de Duitse socialiste Clara Zetkin tijdens een conferentie voor socialistische vrouwen in Kopenhagen het voorstel om 8 maart uit te roepen tot Internationale Vrouwendag wat een jaar later ook gebeurde.

Internationale Vrouwendag werd in Nederland voor het eerst gevierd op 12 mei 1912 en in 1978 werd de Internationale vrouwendag door de Verenigde Naties erkend.

Alle logo's van Google sinds 1998 bekijk je hier in het overzicht: Google Doodles

Lees meer over: ,