Ingesloten YouTube video’s automatisch laten eindigen

Het is al langer mogelijk om video's van YouTube ingesloten op een website te laten starten op een specifiek punt. Nieuw is nu dat het ook mogelijk is om de video na het starten op een bepaald punt ook op een bepaald moment weer automatisch te laten eindigen, bijvoorbeeld handig om een bepaald fragment in een video uit te lichten.

Dit kan gedaan worden door een extra parameter (&end=) mee te geven aan de code om een video in te sluiten op een website. Hieronder zie je een voorbeeld van de code waarin is ingesteld dat de video start na 110 seconden en weer stopt na 119 seconden. Iemand kan vervolgens wel de video gewoon doorkijken nadat deze automatisch is gestopt.

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Nc9xq-TVyHI?start=110&end=119" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Zo kunnen er diverse parameters worden toegevoegd. Zo is er sinds kort de toevoeging van een parameter om het logo van YouTube te verbergen, '&modestbranding=1'.

Een ander voorbeeld is '&autoplay=1' om een video automatisch te laten afspelen. Met '&rel=0' verwijder je gerelateerde video's, met '&loop=1' herhaal je de video automatisch en met '&fs=1' verwijder je de knop om de video tot volledig scherm te vergroten. Als laatste verberg je met '&showinfo=0' de titel van een video die normaal bovenaan staat.

Hieronder een werkend voorbeeld van het uitlichten van een fragment in een video.

Lees meer over: ,