Hyves introduceert In Memoriam status [screenshot]

Maandelijks wordt Hyves in ruim tweehonderd gevallen op de hoogte gesteld van het overlijden van een Hyver. Nu was het voorheen al wel mogelijk voor nabestaanden om over het lot van het profiel van een overleden Hyves te beslissen echter in dit oude scenario bleef het een normaal profiel, met notificaties zonder dat duidelijk was dat het om iemand ging die was omgekomen.

In Memoriam status

Daarom is er vanaf vandaag voor nabestaanden de mogelijkheid om van het Hyvesprofiel van hun overleden dierbare een online gedenksteen te maken. Met de In Memoriam status is voor alle Hyvers duidelijk dat het om een Hyvesprofiel van een overleden Hyver gaat. Het instellen van deze status voor een overleden Hyver kan door een aanvraag in te dienen. Nabestaanden kunnen hiervoor contact opnemen met Hyves via http://www.hyves.nl/help.

Screenshot

Hieronder zie je een voorbeeld van hoe een dergelijk profiel er in de praktijk uitziet. Te zien is dat de overlijdensdatum prominent op het profiel staat. De leeftijd van de Hyver blijft gelijk aan de datum van overlijden en de overleden Hyver komt niet meer voor in bijvoorbeeld verjaardagsnotificaties. De In Memoriam status zorgt er daarnaast voor dat chatfunctie van het profiel op non-actief gezet en er geen privéberichten meer kunnen worden verstuurd van en naar de overleden Hyver. Ook het privéleven van de Hyver is beschermd, privé foto’s en privé berichten zijn niet zichtbaar voor nabestaanden.

Ziggur

Het Nederlandse Ziggur biedt een dienst aan die de online profielen van overledenen beheert en kan daarmee de nodige zorg van nabestaanden uit handen nemen. Hyves en Ziggur werken nauw samen in het geval van het overlijden van Hyvers.

Lees meer over: