Hoogtepunten openingsceremonie Olympische Spelen terugkijken

De Olympische Spelen in Londen zijn nu officieel van start gegaan na een grootste openingsceremonie met als titel 'Isles of Wonder' geregisseerd door Danny Boyle. Voordat alle 204 landen het stadion binnenkwamen (Nederland om 00:20 uur) was te zien hoe het midden van het stadion was omgetoverd tot een indrukwekkend levend decor.

Er waren een aantal bijzondere en leuke momenten tijdens de opening waaronder het optreden van Rowan Atkinson die als Mr. Bean opdook in het orkest. Een ander bijzonder moment was dat koningin Elizabeth werd gebracht naar het Olympisch stadion door zowaar James Bond (Daniel Craig) met een helikopter. De 86-jarige koningin sprong vervolgens samen met Bond boven het stadion uit de helikopter om per parachute op spectaculaire wijze te landen. De Olympische vlam werd per boot gebracht naar het stadion door David Beckham, de ceremonie werd afgesloten door Paul McCartney.

Foto's en video's

Hieronder enkele video's van de opening en op het officiƫle YouTube kanaal van de Olympische Spelen zijn ook diverse video"s van de voorbereiding te bekijken. Het kanaal bekijk je hier. Foto's gemaakt tijdens de openingsceremonie bekijk je op deze pagina.

Lees meer over: