Hoax: Sleutelhangers met chip uitgedeeld bij tankstations in Nijmegen

Er zijn nog altijd Hoaxes die per mail rond worden gestuurd en vanmorgen kwam er weer een dergelijk bericht binnen die momenteel rond wordt gestuurd. Het gaat om een bericht over gratis sleutelhangers die door criminelen uitgedeeld zouden worden bij benzinestations in Nijmegen samen met stickers en andere prullaria.

Volgens de mail zouden de sleutelhangers zijn voorzien van een chip waarmee je als autorijder gevolgd zou kunnen worden vanaf het tankstation naar huis, criminelen zouden dan weten wanneer je thuis bent en wanneer niet om zo hun slag te kunnen slaan.

In werkelijkheid gaat het om een vertaling van een Engels bericht die al sinds 2008 bestaat en rond wordt gestuurd. Er bestaan allerlei variaties inmiddels in allerlei talen.

Detail hierbij is dat eerder dit jaar de Belgische politie wel in het bericht trapte en burgers ging waarschuwen voor de sleutelhangers. Omdat in het bericht Nijmegen wordt genoemd als plaats waar de sleutelhangers zouden worden uitgedeeld kwam de politie Gelderland ook recent nog met een verklaring dat de waarschuwing niet van hun afkomstig was en dat er geen aangiftes betreffende deze actie waren binnengekomen.

De mail over de sleutelhangers lees je hier, een overzicht van andere hoaxes vind je hier.

Lees meer over: