Het volgende experiment van Google: Homepage en zoekresultaten

Er duiken de laatste tijd steeds meer experimenten van Google op. Het volgende experiment betreft een update van de layout van zowel de homepage als de pagina met zoekresultaten. Op de homepage gaat het slechts om een kleine wijziging. De knoppen 'Google zoeken' en 'Ik doe een gok' zijn komen te vervallen en in dit geval staat er alleen nog maar een blauwe knop aan de rechterkant van het zoekveld.

Op de pagina met zoekresultaten is meer gewijzigd. Hier is bovenin een grijze balk te zien en de iconen aan de linkerkant van de verschillende zoekmachines zijn allemaal grijs geworden. Hier is eveneens bovenaan de blauwe zoekknop te zien. Wat betreft de zoekresultaten zijn de links niet langer onderstreept en is de URL van een pagina geplaatst direct onder de titel zoals in een eerder experiment al eens was te zien.

Screenshots

Remco Beugels was degene die het experiment zag en een aantal screenshots stuurde, deze zie je hieronder. Eerdere experimenten zie je hier en bekijk je op deze pagina.

Homepage

Zoekresultaten (klik voor een vergroting)

I'm Feeling Lucky

De 'Ik doe een gok' knop is in het geval dat Google Instant is ingeschakeld eigenlijk overbodig en verwijst sinds de introductie van Instant naar de Google logo's.

Het zou dan ook geen verassing zijn dat als Instant Search op een gegeven moment ook beschikbaar is als je niet bent ingelogd dat de knop om te gokken helemaal verdwijnt zoals in het bovengenoemde experiment. Marissa Mayer gaf ooit aan dat de knop zeker niet zou verdwijnen omdat deze tot het erfgoed van Google behoort.