Google vraagt gebruikers AdBlock Plus om advertenties niet te blokkeren

Google vraagt gebruikers AdBlock Plus om advertenties niet te blokkeren

AdBlock en AdBlock Plus zijn populaire extensies (meer dan 50 miljoen gebruikers) die beschikbaar zijn voor diverse browsers om advertenties op websites mee te kunnen verbergen. Wie een van de extensie heeft geïnstalleerd zal geen advertenties meer zien.

AdBlock Plus kent een aantal uitzonderingen waaronder voor Google, ondanks dat AdBlock Plus is geïnstalleerd worden er wel gewoon advertenties getoond op de pagina met zoekresultaten omdat deze 'acceptabel' zijn bevonden, dit doet AdBlock dan weer niet. Diverse gebruikers in Brazilië van AdBlock en AdBlock Plus hebben op de pagina met zoekresultaten nu een nieuwe melding gespot over de installatie van de extensies.

In de melding geeft Google onder andere aan dat de advertenties die worden getoond betalen voor de producten van het bedrijf die mensen dagelijks gebruiken. Aanvullend staat er dat het eenvoudig is om het blokkeren van advertenties specifiek uit te schakelen voor Google waarbij een link is geplaatst naar een filter met bijzonder veel domeinen.

Uitleg over het instellen van deze filter wordt verder niet gegeven door Google. Opvallend is de melding in ieder geval wel gezien het feit dat de advertenties van Google dus helemaal niet geblokkeerd worden door AdBlock Plus zoals te zien is in de screenshot.

google_melding_blokkeren_advertenties

Lees meer over: , ,