Google vraagt domeinextensies .lol, .youtube, .docs en .google aan

Internetorganisatie ICANN gaf vorig jaar juni groen licht voor nieuwe extensies voor domeinnamen en zodoende was het de afgelopen tijd mogelijk om nieuwe domeinextensies aan te vragen. Onder andere Google heeft dit gedaan en zodoende kan het straks zo maar gebeuren dat er domeinnamen gaan komen die eindigen op .lol.

In een blogbericht heeft Google laten weten aanvragen te hebben ingediend voor domeinextensies die verdeeld kunnen worden in vier categorie├źn. Als eerste gaat het om merken van Google zelf zoals .google, als tweede gaat het om extensies die te maken hebben met eigen producten zoals bijvoorbeeld .docs, als derde zijn er aanvragen ingediend voor extensies die gebruikerservaring volgens Google kunnen verbeteren zoals .youtube en als laatste gaat het om extensies die interessant of creatief zijn zoals .lol.

Aan een extensie hangt overigens wel een prijskaartje, hiervoor moet 185.000 dollar neergelegd worden en daarnaast zijn er terugkerende kosten van 25.000 dollar. Het zal nog wel even duren voordat het zover is, in juni sprak ICANN nog over enkele honderden extensies begin 2013. In de komende weken zal ICANN een lijst publiceren met alle aanvragen en dan zal ook duidelijk worden welke extensies Google heeft aangevraagd.

Lees meer over: