Google+ updates: Bijgewerkte navigatie, Verified names, en meer

Het team van Google+ heeft in de afgelopen dagen diverse kleine verbeteringen doorgevoerd. Misschien wel de belangrijkste wijziging die is doorgevoerd heeft te maken met de navigatie. Als gebruiker van Google+ zul je een hoop tijd besteden in de stream en het scrollen naar beneden om alle berichten te bekijken. Het nadeel is hier dat zodra je naar beneden gaat de navigatie, waaronder de zwarte balk volledig uit beeld verdwijnt en je bijvoorbeeld geen notificaties meer ziet. Om deze meldingen te bekijken of om bijvoorbeeld over te schakelen naar de foto's zul je dus weer naar boven moeten scrollen.

Met een update die momenteel wordt uitgerold is dit probleempje nu opgelost. Vanaf nu zal de navigatie altijd in beeld blijven staan op het moment dat je naar beneden gaat scrollen. Het gaat in principe om de zwarte balk en de grijze balk eronder met links naar de verschillende onderdelen plus het zoekveld. Op het moment dat er minder ruimte beschikbaar is dan zal alleen de zwarte balk in beeld blijven staan. Google+ designer en engineer Andy Hertzfeld legt uit en toont een demonstratie in de onderstaande video.

Geverifieerde namen

Er zitten diverse beroemdheden op Google+ maar het probleem is hier dat het niet altijd zeker is of het daadwerkelijk de bekendheid in kwestie betreft of dat een enthousiaste fan is die een profiel voor zijn idool heeft aangemaakt. Google gaat nu op een vergelijkbare manier als Twitter dit doet op een profiel tonen als het om een echte beroemdheid of bekend persoon gaat. Je ziet dan achter de naam een grijs icoon staan, door hier met de muis op te gaan staan komt het labeltje 'Geverifieerde naam' in beeld zoals hieronder.

Foto

Een andere update heeft te maken met je eigen profielfoto. Zodra je deze gaat wijzigen staat er nu een nieuwe optie in beeld genaamd 'Webcamera'. Zodoende heb je dus hier de mogelijkheid om met behulp van je webcam een nieuwe foto te maken voor je eigen profiel. Als je eenmaal de foto hebt gemaakt komt er een mogelijkheid in beeld om de foto te delen zodat iedereen ook direct op de hoogte is van je nieuwe profielfoto.

Rechten intrekken

Recent werd Google+ uitgebreid met spellen. Om een spel te spelen is het benodigd dat het spel toegang heeft tot bepaalde informatie zoals je naam, geboortedatum, land, en kringen. Zodra je een spel start zal er toestemming worden gevraagd.

Het was al mogelijk om deze rechten weer in te trekken maar met een nieuwe optie is dit nu eenvoudiger en sneller te doen. De link is te vinden door onder een spel op de naam te klikken en vervolgens te kiezen voor 'Rechten beheren' zoals in de screenshot hieronder. Er opent een nieuw venster waar je dan per spel toegang kunt intrekken.

Notificaties

Dan echt een hele kleine update. Deze wordt nu geanimeerd bijgewerkt zodra er nieuwe meldingen zijn. Hieronder in de video zie je hoe dit eruit ziet.

Reacties

Dan een handige update betreffende reacties onder een bericht. Deze zijn nu eenvoudig in en uit te klappen. Jonathan legt verder uit in de video hieronder.

Google Books

Google heeft het makkelijker gemaakt om een boek gevonden op Google Books te delen. Zodra je hier nu een boek opent en vervolgens klikt op 'Share' in de zwarte balk bovenin zal het boek direct worden toegevoegd aan je bericht. Je hoeft dan alleen nog maar de gewenste kringen te selecteren om het boek mee te delen.

YouTube

Zoals gisteren al gemeld in een apart bericht is er op YouTube een mogelijkheid toegevoegd om een Hangout te starten en de betreffende video te bekijken met andere mensen. Meer daarover in het bericht: Start op YouTube een Google+ Hangout.

Lees meer over: ,