Google Street View toont Duitse beelden in Rijssen

Er zijn veel bijzondere zaken te zien zodra je overschakelt naar Google Street View. Wat zover bekend nog niet eerder te zien was is het compleet verwisselen van beelden. Dit is het geval in Nederland, in Rijssen (O.a. De Stroekeld, de Ligtenbergerdijk en de Maisweg).

Zodra je hier overschakelt naar de straatweergave is hier niet Rijssen te zien maar een Duitse plaats. Kijkend naar de beelden dan is een straatnaambordje te zien waarop "Gladiolenstraße" staat, een bushalte met daarop "Op dem Dümmer" en een winkel genaamd Kania. Deze aanwijzingen wijzen naar de Duitse plaats Marl, ongeveer een uur rijden vanaf Winterswijk. Kijkend naar Bing Maps blijkt dit inderdaad te kloppen.

Het is uiteraard onbekend hoe de beelden in Nederland zijn opgedoken, de afstand tussen Marl en Rijssen is overigens 127 km. In Duitsland is Street View nog niet beschikbaar maar zodoende zijn er toch enkele beelden te bekijken :-). Een aantal screenshots van Rijssen en het prachtige Duitse Marl hieronder.

Met dank aan Luke de Deugd voor de tip!

Update - 23 juli

Nadat dat bovenstaand bekend werd werden in eerste instantie slechts een beperkt aantal foto's verwijderd door Google. Nu een aantal dagen later zijn er helemaal geen Duitse beelden meer te zien in Rijssen. Een woordvoerder van Google heeft laten weten dat het een fout betrof met betrekking tot geo-codering.

Rijssen zoals het er echt uitziet

Een stap verder duikt de winkel op