Google Streaming Search, zoekresultaten realtime bijgewerkt

Onlangs doken er berichten op over een experiment van Google waarin de zoekresultaten realtime werden ververst, streaming search. Het lijkt erop dat Google dit experiment verder aan het uitbreiden is. Wie bij toeval deelneemt aan het experiment ziet op de homepage een vergroot Google logo en een enorm zoekveld. Hieronder een afbeelding met het nieuwe logo bovenaan op ware grootte en het huidige logo eronder. Het zoekveld is normaal gesproken 512 pixels breed, in het experiment is dit 709 pixels.

Zoekresultaten

Zodra je begint met het typen van een zoekopdracht wordt je automatisch doorgestuurd naar de pagina met zoekresultaten. Je hoeft dus niet meer op Enter of op de knop Zoeken te klikken. Op de pagina met zoekresultaten worden suggesties getoond zoals normaal en terwijl je aan het typen bent worden de resultaten automatisch ververst zoals hieronder te zien is in de video. De advertenties boven en rechts worden overigens ook automatisch bijgewerkt. Links naast de zoekresultaten is eveneens een groter Google logo te zien.

Achter elke suggestie staat een 'I'm feeling lucky' link. De zoekresultaten worden naar beneden gedrukt zodat de suggesties niet over het eerste resultaat staan.

Uitschakelen

Direct rechts naast het zoekveld staat een link 'Turn off streaming' om het realtime bijwerken van de zoekresultaten uit te schakelen. In dat geval wordt alles weer normaal. De link blijft wel gewoon staan zodat streaming later weer ingeschakeld kan worden.

Het is even de vraag hoe en of Google het realtime verversen van de zoekresultaten gaat doorvoeren. Morgen zal er een speciaal search event plaatsvinden georganiseerd door Google waarin mogelijk iets wordt onthuld betreffende streaming search.

Vandaag staat er overigens ook een speciaal logo op de homepage van Google.com. Google gaf als verklaring dat dit een snelle, interactieve doodle is zoals Google denkt hoe search zou moeten zijn. Het logo heeft wellicht ook iets te maken met het event van morgen en wellicht met streaming search. Hieronder een video van de zoekresultaten.

Update

Streaming Search is nu bekend als Google Instant. Meer daarover lees je hier.

Lees meer over: , ,