Google richt website in voor Olympische Spelen

Facebook kwam afgelopen maand met een website voor de Olympische Spelen en nu heeft ook Google een eigen website ingericht voor de zomerspelen. Na het openen van de website zie je direct op de homepage de Olympische medaillespiegel staan die constant bijgewerkt zal worden, hierbij wordt direct aangegeven dat de medaillespiegel ook opgevraagd kan worden door een zoekopdracht als 'Londen 2012 medailles' uit te voeren.

Naast de medaillespiegel staat een verwijzing naar de officiĆ«le pagina van de spelen op Google+. Door naar beneden te scrollen komen populaire zoekopdrachten rond de spelen in beeld, het klikken op een zoekopdracht brengt je naar het recent geĆÆntroduceerde Hot Searches waar nu ook een nieuw onderdeel 'Olympics Hot Searches' aan toegevoegd is.

Teams

Bovenaan in het menu kun je dan klikken op 'Teams'. Op deze pagina een overzicht van alle teams die op Google+ actief zijn, eronder een mogelijkheid om als gebruiker van Google+ de omslagfoto te wijzigen door deze van een Olympisch tintje te voorzien. Door op het menu item Disciplines te klikken zie je het schema van vandaag, een knop om snel een Hangout te starten op Google+ en knoppen om meer informatie over een bepaalde sport op de spelen op te zoeken. Zodra je op een sport klikt dan opent de zoekmachine en komt er aan de rechterkant een blok met informatie in beeld over de betreffende sport.

London

Als laatste bevat de website een onderdeel 'London'. Hier bekijk je bezienswaardigheden en Olympische locaties met Street View, een time-lapse-film van de bouw van het Olympic Park en kun je een rondleiding volgen over het Olympische terrein met een vlieganimatie.

De website is hier te vinden: google.nl/campaigns/olympics/

Lees meer over: ,