Google+ Pagina koppelen met Google Analytics

Vorig jaar november werden de Google+ pagina's geïntroduceerd en sinds dat moment ontbreken statistieken, iets wat al wel vrij snel na de introductie werd aangekondigd. Nu blijkt uit een presentatie van Google zelf dat het in de toekomst mogelijk zal worden om Google Analytics simpelweg te koppelen met een pagina om activiteit te meten. Gisteren verscheen er hierover een bericht op DutchCowboys met een foto van de presentatie maar we hebben inmiddels de hand weten te leggen op de presentatie zelf waarvan screenshots hieronder. Detail is dat onder elke slide staat 'Google Confidential'.

Te zien is in de slides dat in de instellingen van een pagina een ID van een nieuw Analytics profiel ingevoerd kan worden wat vergelijkbaar is als nu met het meten van Picasa Webalbums, naast het invoeren van een nieuw ID kan er ook direct binnen de instellingen van de pagina een nieuw Analytics profiel aangemaakt worden.

De pagina wordt dan binnen Google Analytics apart gemeten en dus niet gecombineerd met een bestaand profiel van een website. Na het maken van de koppeling krijg je de bekende gegevens zoals het aantal bezoeken, de gemiddelde tijd op een pagina, weigeringspercentage, verkeersbronnen, etc. Bovenin het menu, direct naast de knop om kringen te beheren krijgen beheerders een nieuwe knop om de statistieken te openen.

Uit de slides blijkt dat op dit moment Audi de koppeling met Analytics aan het testen is. Hieronder de screenshots, klik op een afbeelding om een vergroting te bekijken.

Lees meer over: , ,