Google.nl uitgebreid met Google Instant

Zoals vaker voorkomt worden nieuwe functionaliteiten door Google eerst beschikbaar gemaakt op Engelstalige versie van de zoekmachine en pas later in andere talen. Dit was ook het geval met het recent geïntroduceerde Google Instant maar nu, slechts een aantal weken na de introductie komt Instant Search beschikbaar op Google.nl en andere lokale versies van de zoekmachine.

Instant Search is het realtime bijwerken van de zoekresultaten op het moment dat er een zoekopdracht getypt wordt. Google gaat uit van een gemiddelde tijdbesparing van 3.5 seconden per zoekopdracht als Google Instant wordt gebruikt. Een gemiddelde gebruiker deed er meer dan 9 seconden over om een zoekopdracht te typen.

Uitschakelen

Standaard is de functionaliteit ingeschakeld maar mocht het niet bevallen kan Instant Search altijd uitgeschakeld worden. Dit doe je door op de link 'Instant is ingeschakeld' te klikken rechts naast het zoekveld zoals in de afbeelding hieronder.

Beschikbaarheid

Diverse gebruikers melden op Twitter al over Google Instant te beschikken, het kan echter goed zijn dat je op dit moment de functionaliteit nog niet ziet maar dan zal dit snel volgen.

Browsers

Google Instant werkt alleen met de browsers Google Chrome, Firefox, Safari en Internet Explorer 8. Later dit jaar zal Google Instant ook de mobiele versie van de zoekmachine voorzien van deze functionaliteit. Ondersteuning voor browser Opera ontbreekt nog maar er is wel een manier om Instant te gebruiken in de browser. Kijk daarvoor even hier.

Lees meer over: ,