Google mag in Israel met de Street View auto de weg op

Over een bepaalde tijd zal het ook mogelijk zijn om op Google Maps Israëlische steden te verkennen nu de Israëlische regering toestemming heeft gegeven aan Google om foto's te gaan maken met de bekende auto's en deze online beschikbaar te maken.

De beslissing is gevallen na maanden van discussie over het bewaken van de privacy en tevens speelde in dit geval geweld en terrorisme een belangrijke rol. De regering plaatste onder andere om tot een beslissing te komen een Poll online over Street View en 70 procent van alle stemmen waren in het voordeel van Street View en het lanceren in Israël.

Voorwaarden

Het is wel zo dat Google akkoord is gegaan met een aantal voorwaarden om te mogen starten. Zo komt er een manier voor inwoners om een verzoek in te dienen voor het vervagen van afbeeldingen nadat Street View is gelanceerd. Verder moet Google via zowel online als offline kanalen inwoners informeren over Street View zelf, de mogelijkheid om verzoeken in te dienen zoals net genoemd en de routes die de auto's gaan rijden.

Wanneer Google gaat rijden en de beelden online komen is nog niet duidelijk.