Google kondigt eigen besturingsysteem aan

Google heeft een eigen besturingssysteem aangekondigd op het officiële bedrijfsblog waarmee het bedrijf de strijd aan zal gaan met Microsoft Windows. Het nieuwe open source besturingssysteem genaamd Google Chrome Operating System wordt gebaseerd op Linux. Chrome OS is gericht op mensen die veel tijd spenderen op internet en wordt ontworpen om op zowel kleinere laptops, de zogenoemde netbooks goed te kunnen draaien alsook op krachtige desktop systemen. Belangrijke aspecten van het nieuwe besturingssysteem zijn snelheid, eenvoud en veiligheid vergelijkbaar met browser Chrome die vorig jaar werd geïntroduceerd.

De browser is qua uiterlijk zo geminimaliseerd mogelijk gemaakt met zo min mogelijk opties, knoppen en werkbalken om een simpele gebruikerservaring te bereiken, dit zal ook gebeuren met Chrome OS. Google heeft als doel dat het besturingssysteem binnen enkele seconden kan opstarten zodat iemand snel het web op kan. Google geeft aan dat mensen verwachten dat hun computer altijd even snel is als op het moment dat ze deze kochten en dus geen tijd hoeven te verdoen met het opstarten etc.

Het nieuwe lichtgewicht besturingssysteem moet in de tweede helft van 2010 beschikbaar gaan komen voor consumenten. Google ontwikkelde al eerder een besturingssysteem, dit was Android speciaal voor mobiele telefoons dat afgelopen jaar werd geïntroduceerd.

Lees meer over: ,