Google in 1998 Easter Egg verstopt in zoekmachine

Google in 1998 Easter Egg verstopt in zoekmachine

Op vrijdag is Google jarig en zal de zoekmachine precies vijftien jaar worden. Voor deze gelegenheid heeft het bedrijf een kleine Easter Egg verstopt in de zoekmachine waarmee even kort teruggekeken kan worden in de tijd. Door naar de Amerikaanse versie van de zoekmachine te gaan en de zoekopdracht 'Google in 1998' uit te voeren zal er een pagina met zoekresultaten in beeld komen uit 1998. Rechtsboven is het logo te zien toen gebruikt door Google inclusief een uitroepteken achter de naam zoals concurrent Yahoo dit op dat moment ook had. Google besloot later om het uitroepteken te verwijderen, Yahoo heeft het uitroepteken tegenwoordig nog steeds. Alle zoekresultaten verwijzen naar The Internet Archive, navigeren kan verder niet en andere zoekopdrachten werken verder ook niet.

In totaal zijn er 234.000 zoekresultaten gevonden zo staat bovenaan, wie nu gaat zoeken naar Google zal meer dan 9,5 miljoen zoekresultaten in beeld krijgen. Bovenaan staat een knop om terug te gaan naar 2013 en wat verder opvalt is dat er in 1998 onderaan in de footer nog links stonden naar concurrenten zoals AltaVista, Excite, HotBot en ook Yahoo.

Hieronder zie je een screenshot van de verstopte Easter Egg, meer verstopte Easter Eggs van Google bekijk je op deze pagina. Het is overigens niet de eerste keer dat Google op deze manier even terug in de tijd gaat. Voor de tiende verjaardag in 2008 plaatste Google tijdelijk de zoekmachine uit 2001 online. Het ging toen in tegenstelling tot nu om een echt werkende zoekmachine en ook toen verwees elk zoekresultaat naar The Internet Archive. Deze speciale versie van de zoekmachine uit 2001 bleef online staan tot 31 oktober 2008.

Een overzicht van alle speciale logo's waarmee het bedrijf in de afgelopen jaren de eigen verjaardag vierde op de homepage van de zoekmachine bekijk je op deze pagina.

google_search_1998

Homepage Google in 1998

google_homepage_199

Lees meer over: , , ,