Google: Het digitale dorp van de Kerstman en de Santa Tracker

Google: Het digitale dorp van de Kerstman en de Santa Tracker

Net als voorgaande jaren heeft Google ook dit jaar weer het digitale dorp van de Kerstman online gezet. Op de website zie je als eerste een teller die laat zien hoe lang het nog zal duren voordat de Kerstman op pad gaat met zijn rendieren. Vervolgens kun je eronder diverse onderdelen waaronder diverse spellen selecteren. In aanloop naar Kerst zal er dagelijks een nieuw interactief onderdeel of een spelletje worden toegevoegd aan de site.

Op de website kan uiteraard straks op kerstavond de Kerstman gevolgd worden tijdens zijn reis rond de wereld. Speciaal hiervoor is er ook een extensie voor browser Google Chrome. Na het installeren van de extensie zal er een knop worden toegevoegd waarmee de teller die ook op de website staat geopend kan worden. Verder onder de knop drie aanvullende opties waaronder een feature om een willekeurige site te voorzien van een laag sneeuw.

Naast de website en de extensie is er ook een app gemaakt voor Android, deze kan hier worden gedownload in de Google Play Store. Het dorp van de Kerstman is hier te vinden.

santa_tracker_google_feat