Google experiment verbergt standaard zoekopties aan de linkerkant

Google experimenteert momenteel met een uitklapmenu direct links naast de zoekresultaten. In plaats van dat alle links naar andere zoekmachines plus de zoekopties standaard in beeld staan worden deze automatisch in dit geval automatisch verborgen.

Te zien is dat er na het uitvoeren van een zoekopdracht bovenin achter 'Everything' of in het Nederlands 'Alles' een kleine pijl is geplaatst. Na het klikken hierop komen dan alle opties zoals te zien is in de video hieronder in beeld. Nadeel direct hierbij is dat na het klikken op een andere zoekmachine zoals Afbeeldingen het menu opnieuw wordt verborgen en dus opnieuw open geklikt moet worden indien je gebruik wilt maken van de opties.

Vorig jaar deed Google ook al eens een poging om links te verbergen. Toen ging het om alle links die nu in de zwarte navigatiebalk bovenaan staan, deze waren alleen te bereiken door op het Google logo te klikken. Nadeel van het experiment toen en het experiment nu is dat er dus een extra klik benodigd is om de zoekmachines of opties te kunnen openen.

Nederlandse versie