Google Drive presentaties kunnen nu offline worden bewerkt

Google Slides logoAls je Google Drive gebruikt om presentaties te maken dan kun je deze nu ook bewerken op het moment dat je geen internetverbinding meer hebt. Tot op heden was dit al mogelijk met documenten en met presentaties werkt dit precies hetzelfde.

Als je offline presentaties hebt bewerkt dan worden de wijzigingen automatisch geüpload zodra er weer een internetverbinding beschikbaar is. Het offline kunnen bewerken van documenten zonder verbinding met internet kan al sinds juni afgelopen jaar toen ook de applicatie van Google Drive voor de iPhone, iPad en de iPod Touch werd uitgebracht.

De feature is alleen beschikbaar voor gebruikers van Google Chrome en Google Chrome OS en er dient eerst een applicatie geïnstalleerd te worden voordat de feature werkt. Om de feature in te schakelen ga naar drive.google.com en klik aan de linkerkant op de optie 'Meer'. Kies daarna in het menu voor 'Google Documenten offline'. Er opent een nieuw scherm en klik hier op de knop 'Offline inschakelen' om de feature te activeren. Klik daarna op de knop aan de rechterkant om de app te installeren en offline toegang af te ronden.

Het offline kunnen bewerken van presentaties wordt in de komende uitgerold naar alle gebruikers. Offline bewerken van spreadsheets kan nog niet maar Google geeft aan hier aan te werken, wel kunnen deze offline worden bekeken. Het bewerken van documenten en presentaties in de applicaties voor Android en iOS is momenteel ook nog niet mogelijk.

google_docs_offline