Google Docs: Mappen uploaden en nieuwe Android app

Google Docs is uitgebreid met een nieuwe functie, het kunnen uploaden van volledige mappen naar het online kantoorpakket. Om hier gebruik van te kunnen maken moet je beschikken over de laatste versie van Google Chrome, Firefox of Safari.

Zodra je gaat naar de knop uploaden en hier klikt op Mappen dan volgt er direct een venster om een map met inhoud te selecteren. Na het selecteren volgt dan een popup waarin aangegeven kan worden of documenten, presentaties en spreadsheets geconverteerd moeten worden naar de overeenkomende indeling van Google Docs. Als tweede hier de vraag of PDF bestanden en afbeeldingen geconverteerd moeten worden.

Na een klik op de knop 'Upload starten' verschijnt er een voortgangsvenster aan de rechterkant en wordt het uploaden gestart. Aanvullend hierop is het vanaf nu mogelijk om mappen en bestanden direct te slepen naar het overzicht met documenten. Zodra je dit doet worden bestanden en mappen direct geĆ¼pload, ook hier is het weer zo dat dit alleen werkt als er gebruik wordt gemaakt van Google Chrome, Firefox of Safari.

Android

Google heeft een nieuwe applicatie voor Android uitgebracht. Met de applicatie is het mogelijk om bestanden vanaf je mobiele telefoon te uploaden. Verder is het eenvoudig om je documenten te bekijken, te bewerken en te delen met contacten. De Google Docs applicatie is te vinden in de Android Market en vereist Android 2.1 of hoger.

Lees meer over: , , ,