Google Afbeeldingen terugzetten naar oude interface

Op dinsdag is Google begonnen met het uitrollen van een nieuwe interface voor de afbeeldingenzoeker. Het betreft de grootste redesign sinds in 2001. Echter als de nieuwe interface niet zo goed bevalt dan bestaat er nog de mogelijkheid om terug te schakelen naar de originele interface.

Deze optie staat niet direct in beeld. Hiervoor moet je na uitvoeren van een zoekopdracht helemaal naar beneden scrollen (ongeveer 16 pagina's). Je ziet dan een aantal links in beeld staan waaronder de nieuwe links "My social circle" en "My social content" maar ook "Switch to basic version". Door op deze laatste link te klikken schakel je weer terug.

Eventueel is er ook nog een andere manier door een code te plaatsen in de URL. Plaats in dat geval "&sout=1" achter de URL na het uitvoeren van een zoekopdracht. Er kan later altijd weer teruggeschakeld worden via de link onderaan de pagina met zoekresultaten.

Klachten

De nieuwe interface heeft in ieder geval al gezorgd voor (terechte) klachten van webmasters. Het probleem met de nieuwe interface is dat na het doorklikken de foto wordt getoond over de originele website heen. De website kan dus verder niet bekeken worden en eventuele advertenties die worden getoond op de website kunnen niet worden aan geklikt. Het is wel zo dat als je de foto dicht klikt je alsnog op de website terecht komt.

Verder zijn er, zoals dat gebruikelijk is bij een grote redesign klachten van gebruikers. Er zijn echter niet zoveel klachten als toen de nieuwe interface van Google werd doorgevoerd. Ook de redesign van Google Nieuws onlangs zorgde voor een hoop klachten.