Links delen op Google+ met de +1 knop

Zoals al eerder aangegeven mist Google+ sinds de lancering een knop die geplaatst kan worden op websites zodat bezoekers een pagina kunnen delen op het netwerk. Nu bedacht Alex Moss onlangs een manier om toch een knop te kunnen plaatsen om pagina's te delen door gebruik te maken van de mobiele versie van Google+. Dit is nu niet langer nodig want Google heeft zojuist, min of meer een eigen officiƫle knop gelanceerd.

+1 button

Sinds begin juni is er de +1 button van Google voor plaatsing op websites zodat bezoekers een pagina kunnen aanbevelen, vergelijkbaar met de knop die naast elk zoekresultaat staat. Deze knop staat inmiddels al op meer dan een miljoen websites en is goed voor meer dan 4 miljard views per dag. Wat Google nu heeft gedaan is deze knop een mogelijkheid geven om een artikel direct te delen op Google+, een logische stap.

Delen op Google+

Je klikt op de knop om een artikel aan te bevelen en vervolgens zie je een bevestiging van de aanbeveling met daaronder een veld 'Delen op Google+'. Er wordt dan automatisch een link gemaakt, een korte omschrijving toegevoegd plus een afbeelding, iets wat Google +snippets noemt. Uiteraard kan er een opmerking worden toegevoegd aan de link en kunnen de gewenste kringen gekozen worden om de link mee te delen.

De nieuwe mogelijkheid zal volgende week worden uitgerold. Maak je deel uit van de Google+ Platform Preview dan is de toevoeging nu al te zien, probeer eventueel hieronder.

Webmasters

Als eigenaar van een website hoef je in principe helemaal niets te wijzigen tenzij je enige invloed wilt uitoefenen op de +snippets. Standaard zal er gekeken worden naar de title tag en de description tag van een pagina maar je kunt eventueel ook zelf bepalen wat de titel moet worden evenals de link, de omschrijving en de afbeelding die wordt toegevoegd. Dit kan op verschillende manieren, meer informatie is hierover hier te vinden.

Lees meer over: , ,