Gmail versie 2.0 uitgebracht voor iPhone en iPad

Iets meer dan een jaar geleden werd de applicatie van Gmail voor de iPhone en iPad uitgebracht. De introductie ging op dat moment niet zonder slag of stoot en al vrij snel na de lancering werd de applicatie weer offline gehaald door Google vanwege een bug waar veel gebruikers last van hadden. Het duurde vervolgens ruim twee weken voordat de applicatie alsnog werd uitgebracht door Google inclusief een aantal aanpassingen.

Een half jaar geleden besloot het team om de applicatie voor de iPhone en voor de iPad geheel opnieuw te gaan bouwen om een snellere en makkelijkere ervaring te kunnen bieden, het resultaat is versie 2.0. De applicatie is voorzien van een volledig nieuwe layout en diverse verbeteringen. Zo worden nu profielfoto's getoond bij berichten, zijn er nieuwe animaties en infinite scrolling is toegevoegd aan het overzicht met alle mailberichten.

Tevens zijn er een aantal nieuwe kleine features toegevoegd met als doel om tijd te kunnen besparen. Zo worden er voorspellingen getoond zodra je begint met het typen van een zoekopdracht. Verder kun je bijvoorbeeld direct reageren in de applicatie op berichten geplaatst op Google+ evenals op uitnodigingen die afkomstig zijn van Google Agenda. Als laatste is er ondersteuning toegevoegd voor meerdere accounts. Je kunt zodoende met maximaal vijf verschillende accounts inloggen en eenvoudig hiertussen schakelen.

Hieronder een aantal screenshots, downloaden kan hier in de App Store van Apple.

Android

Gisteren bracht Google ook een nieuwe versie uit voor Android uit. Met deze versie zijn er enkele kleine verbeteringen doorgevoerd waaronder de mogelijkheid om in te stellen dat berichten altijd passen op het scherm. Verder worden er thumbnails van foto's die zijn bijgevoegd getoond onder een bericht, door hier op een foto te drukken wordt er een vergroting getoond en kan er gebladerd worden als er meerdere foto's zijn bijgevoegd.

Gmail voor Android kan hier gedownload worden.

Lees meer over: , , , ,