Gerucht: Google wil WhatsApp overnemen voor 1 miljard dollar

WhatsApp Er zijn op dit moment geruchten dat Google WhatsApp zou willen overnemen voor een bedrag van bijna 1 miljard dollar. Het bericht zou afkomstig zijn van iemand bekend met de plannen van het bedrijf. Het balletje zou vier tot vijf weken geleden zijn gaan rollen en sinds dat moment zijn er diverse gesprekken geweest tussen beide bedrijven. Tijdens de gesprekken zou WhatsApp telkens hebben geprobeerd om de overnameprijs omhoog te schroeven waardoor inmiddels het bedrag rond de 1 miljard dollar zou zijn uitgekomen.

Vorig jaar december waren er al berichten dat zowel Facebook als Google geïnteresseerd zouden zijn in een overname van de berichtenservice. Tevens waren er recent berichten over Google Babble waarmee Google alle huidige chatfuncties wil gaan samenvoegen om zodoende beter te kunnen concurreren met Facebook, Apple en ook WhatsApp. Het bedrijf zou hier mogelijk tijdens Google I/O in mei meer details over gaan aankondigen.

WhatsApp werd in 2009 opgericht door Brian Acton en de huidige CEO Jan Koum, beiden voormalig werknemers van Yahoo. WhatsApp verwerkt momenteel rond de 17 miljard berichten per dag, over het totale aantal gebruikers wil het bedrijf echter geen mededelingen doen. Wel is duidelijk dat de applicatie voor Android al meer dan 100 miljoen keer is gedownload, dit aantal is simpelweg op te zoeken in Google Play. Volgens bronnen zou WhatsApp tegenwoordig een omzet hebben van 100 miljoen dollar per jaar.

Interview met CEO Jan Koum

Recent bracht Alexander Klöpping nog een bezoek aan het hoofdkantoor van WhatsApp als eerste journalist met een cameraploeg ooit. Uit dit interview kwam onder andere naar voren dat het bedrijf het plan heeft om dit jaar nog betaalde jaarabonnementen te gaan invoeren voor iedereen met een iPhone. Op dit moment kost de applicatie die hier gedownload kan worden nog eenmalig 0,89 cent. Met deze wijziging gaat WhatsApp voor de iPhone dezelfde richting op als de applicaties voor Android en Windows Phone.

Het interview van Alexander Klöpping met Jan Koum is binnenkort te zien op Nederland 3.

Lees meer over: , , ,